Oamenii au fost, dintotdeauna, fascinați de timp și de trecerea lui.
Din Preistorie și până în zilele noastre, timpul a fost măsurat cu diverse instrumente. Primele modele de ceasuri erau mecanice. Odată cu progresul tehnologiei, tehnologia mecanică fost înlocuită cu vibrațiile cuarțului sau cu pulsurile electromagnetice.
Ceasurile, în zilele noastre
De obicei, ceasurile de mână sunt realizate din aur, argint sau oțel inoxidabil. Totuși, companiile au început să utilizeze titan, fibră de carbon, aluminiu sau platină pentru a realiza design-ul carcasei. În ultimii ani, ceasurile au fost create din materiale mai avansate, precum siliciul și ceramica. Unele dintre aceste materiale se regăsesc și în mecanismele ceasurilor, nu doar în carcase.
Ceasurile au mers mână în mână cu tehnologia și invențiile, mai ales la ceasurile cu cuarț și cele electronice. Odată cu extinderea tehnologiei în domeniul computerelor și al telefoanelor mobile, companiile au dezvoltat ceasul smart.
Deși se crede că ceasul mecanic a murit odată cu nebunia ceasului cu mecanism de cuarț, acesta a fost readus la viață. Chiar și cu toate progresele tehnologice, ceasurile mecanice au rămas un simbol al eleganței, care continuă să ne încânte.
Branduri accesibile de ceasuri din lume
Fie că ai o pasiune sau nu pentru ceasuri, acestea reprezintă accesorii, care prin designul și funcționalitatea lor, adaugă un strop de valoare.
Este evident că în alegerea unui ceas primează raportul calitate-preț. În esență, un ceas performant atrage după sine un preț ridicat.
Dar când resursele financiare sunt restrânse, atenția trebuie să se concentreze asupra unui brand mai accesibil. Din fericire, există o mulțime de branduri accesibile din care să alegi ceasul potrivit atât din punct de vedere calitativ, cât și stilistic și financiar.
Dacă în trecut brandurile de ceasuri „accesibile” nu erau la fel de fantastice ca ceasurile cu mecanisme elvețiene, astăzi, acest lucru este departe de adevăr. Există o mulțime de mărci care oferă ceasuri de înaltă calitate, caracterizate de un design deosebit și un preț scăzut comparativ cu cel al omologilor de lux. Ceasurile accesibile îndeplinesc aceleași funcții ca cele ale brandurile de lux, fără să aplice un adaos comercial ridicol de mare.
Un ceas la prețuri accesibile nu va avea cele mai exacte mecanisme sau nu va fi realizat dintr-un amestec exotic de fibră de carbon și aur alb, dar își va îndeplini funcția principală.
Iată 15 cele mai accesibile branduri de ceasuri pe care ar trebui să le ai în vedere (top realizat în funcție de cel mai mic preț din portofoliul brandului):
15. Orient
Fondat în 1950, Orient este un ceasornicar japonez care oferă ceasuri de primă clasă. Are o reputație excelentă privind ofertele de ceasuri de înaltă calitate la prețuri competitive.
Brandul Orient este cunoscut pentru ceasurile sale mecanice cu întoarcere manuală sau automată, dar și pentru ceasurile solare sau cu mecanism bazat pe cuarț. Astăzi, brandul Orient este deținut în totalitate de Seiko.
Ceasurile Orient oferă o calitate decentă, cu modele sofisticate și mișcări fiabile.Ceasurile sport oferă o valoare excepțională, mai ales că acesta este unul dintre puținele branduri accesibile care produc, in-house, propriile mecanisme.
Prețul ceasurilor Orient pornește in general de la 500 RON.
14. Calvin Klein
Designerul american Calvin Klein și Swatch Group și-au unit talentul în 1997 pentru a creaCeasurile Calvin Klein, o marcă de ceasuri cu linii grafice izbitoare, rafinate și contemporane.
Marca oferă acum peste 200 de modele diferite, toate având o calitate fabricată în Elveția și fiind concepute pentru a atrage toate gusturile.
Ceasurile CALVIN KLEIN reflectă diferitele aspecte ale mărcii (modern, minimalist și precis) și punctul său de vedere distinct și unic asupra esteticii americane. Linia îmbină stilul atemporal al moștenirii lui CALVIN KLEIN cu sensibilitățile culturii tinerilor de astăzi.
Prețurile variază între 400 RON și 2.000 RON.
13. Seiko
Compania japoneză de ceasuri Seiko este unul dintre cei mai respectați ceasornicari din lume. Începând ca un mic magazin în Tokyo, Japonia în 1881, Seiko produce în mod constant ceasuri de înaltă calitate care promovează meșteșugul japonez.
Seiko este cunoscută pe scară largă pentru fabricarea ceasurilor precise, durabile și elegante. Multe modele deceasuri Seiko, în special cele de ultimă generație, sunt comparabile cu mărcile de ceasuri elvețiene, care pot costa de 3 până la 4 ori mai mult.
Seiko este cel mai popular pentru ceasurile cu mecanism de cuarț - de fapt au fost cei care l-au inventat. S-a raportat că ceasurile cu quartz de înaltă calitate ale mărcii sunt precise în decurs de 5 până la 10 secunde pe an, iar cele mai accesibile variante oferă o încredere în ceea ce privește precizia timpului.
Prețul pentru aceste ceasuri pornește de la 400 RON.
12. Citizen
Fondat în 1918, Citizen este un alt ceasornicar japonez recunoscut la nivel internațional. Compania deține câteva dintre „primele” titluri din lume, cum ar fi primul ceas din lume de monitorizare atomică cu mai multe benzi, fiind extrem de exact în decurs de o secundă în 100.000 de ani. Dispune de cea mai cunoscută tehnologie Eco-Drive a companiei.
Excelența și creativitatea sunt aspectele cheie ale mărcii Citizen. Cunoscute pentru calitatea lor înaltă,ceasurile Citizen sunt capodopere estetice și tehnice.
Chiar dacă nu vei obține o precizie de vârf sau acuratețea unei mărci de ceasuri elvețiene de lux, totuși, Citizen oferă ceasuri premium, fiabile și de lungă durată.
Prețurile ceasurilor Citizen variază de la 400 RON până la aproximativ 4.000 RON pentru ceasuri cu funcții complexe și materiale puternice (precum modelul Promaster Eco-Drive Titanium Radio-Controlled).
11. Head
Head, lider în producția și vânzarea de echipamente sportive, a lansat o întreagă linie de ceasuri destinate sportivilor profesioniști și pasionaților de sport. Linia este formată din 5 modele analogice cu un stil clasic și 5 digitale cu un stil sportiv și tehnologie înaltă.
Toate ceasurile HEAD sunt ușoare, durabile, au un design original și dispun de mecanism japonez cu cuarț.
Prețul ceasurilor Head variază între aproximativ 200 și 1000 RON.
10. Timex
Cunoscut ca producător de ceasuri distractive și convenabile, Timex este unul dintre cei mai mari producători de ceasuri din lume. Fondat în Waterbury, Connecticut în 1854, Timex se bucură de o istorie bogată, fiind cel mai mare ceasornicar din America. Compania este cunoscută pentru colaborările sale (împreună cu Disney, au creat ceasul cu Mickey Mouse).
Timex și-a câștigat o reputație importantă pe factori precum calitatea, durabilitatea și accesibilitatea. Încă de la început, Timex a rămas fidel acestei filozofii.
Astăzi, grupul Timex are sediul principal în Olanda, tehnologia fiind dezvoltată în SUA și Germania, iar ceasurile fabricate în diferite țări.
Ceasurile Timex se remarcă prin simplitate și rezistență. Timex dispune de o gamă largă de modele, de la ceasuri simple de 300 RON până la ceasuri pentru scafandri și ediții limitate cu prețuri mai ridicate.
9. Freelook
Este un brand de ceasuri tip bijuterie, care face parte din Grupul turcesc Essa. Ceva mai elegante, în stil, ca ceasurile Santa Barbara Polo. Colecția Freelook a fost fabricată la standarde înalte de calitate. Toate produsele sunt din oțel și sunt completate cu mecanismele japoneze Miyota. Modelele sale sunt prevăzute cu sticlă minerală și sunt rezistente la apă. Prețul variază de la 300 la 500 RON.
8. Mark Maddox
Mark Maddox a apărut în 2012, ca un brand orientat către femeile și bărbații tineri, preocupați de fashion. Oferă o mare varietate de ceasuri, în stiluri urbane, fabricate din oțel inoxidabil. Designul lor este inspirat din cele mai tari districte din lume.
Ceasurile Mark Maddox se regăsesc atât în varianta clasică, cât și Smart.
Brandul simbolizează spiritul și experiențele pe care le au tinerii. Inspirat din modă, stil de viață, timp liber și muzică, Mark Maddox încearcă să creeze o comunitate cu utilizatorii săi.
Sunt ceasuri accesibile, cu mecanism de origine japoneză cu cuarț, cu prețuri cuprinse între 300 și 600 RON.
7. Nautica
În 1994, Nautica și Timex Group au semnat un acord de licențiere care îi permitea companiei Nautica să-și ducă ceasurile în colțuri îndepărtate ale lumii. După această licențiere, prima colecție de ceasuri a debutat în 2008.
Nautica a combinat valorile excelenței elvețiene în fabricarea ceasurilor și imaginea mărcii florentine.Nautica se străduiește să-și păstreze renumele pentru calitatea materialelor și măiestria în fabricație. Marca este renumită pentru utilizarea culorilor puternice, combinațiilor contrastante, formelor experimentale și celor mai fine detalii.
Ceasurile Nautica se bucură de imaginea că sunt ceasuri de modă accesibile, dar premium. Construite pentru a reflecta dragostea pentru mare, fie în design, fie în funcționalitate, ceasurile Nautica și-au făcut un nume pentru ceasurile subacvatice durabile adresate aventurierilor.
Începând cu anul 2019, Nautica prezintă oficial 15 colecții diferite.Ceasurile Nautica au prețuri cuprinse între 250 și 1600 lei, prețuri bazate pe design, caracteristici speciale și stil.
6. Just Cavalli
Ceasurile Just Cavalli fac parte din Grupul Gevril, o companie elvețiană de ceasuri care se ocupă de zeci de mărci de modă. Just Cavalli aparține designerului italian Roberto Cavalli și este un brand orientat către tineri.
Aceste ceasuri sunt destul de bine construite, cu carcase din oțel inoxidabil, cristal mineral (pentru a proteja fața ceasului) și curele din piele/ brățări din oțel inoxidabil.
Rezistența la apă variază în funcție de model, iar designul este de ultimă oră și foarte colorat. Stilurile variază de la simple la îndrăznețe și încărcate.
Ceasurile Just Cavalli au un preț destul de rezonabil, fiind accesibile pentru majoritatea cumpărătorilor. Prețul pentru ceasurile Just Cavalli pornește de la 200 RON.
5. Sergio Tacchini
Este un brand creat de jucătorul de tenis italian Sergio Tacchini în 1966. Prin lansare, marca a creat ADN-ul tenisului. Similar cu Santa Barbara Polo și Freelook, acest brand face parte din Grupul turcesc ESSA.
Ceasurile sale sunt produse la standarde de calitate ridicate, utilizând mecanisme japoneze tip cuarț. Acestea utilizează oțel inoxidabil și sunt rezistente la apă.
Sport sau clasice,ceasurile Sergio Tacchini au prețuri care variază de la 200 RON la 600 RON.
4. Lorus
Lorus a fost lansat pentru prima dată în Europa în 1982, pentru a completa deja popularele mărci Pulsar și Seiko. Este unul dintre brandurile produse și comercializate de Seiko Watch Corporation.
Lorus a avut un succes instantaneu, oferind nu doar produse la prețuri accesibile, ci și produse cu design premium și calități tehnologice superioare. Brandul dispune de o mare varietate de ceasuri în colecția sa de produse, printre care menționăm ceasuri:
· clasice;
· solare;
· digitale;
· cu display dublu
· cu alarmă și calendar.
Lorus se concentrează pe ceasuri cu prețuri cuprinse între 100 și 700 RON.
3. Santa Barbara Polo
Brandul Santa Barbara Polo & Racquet Club face parte din Grupul Essa, apărut în Turcia, în 1970. Grupul a asaltat piețele globale cu branduri accesibile ca Daniel Klein, Freelook, Sergio Tacchini și Santa Barbara Polo. Mecanismele acestor ceasuri sunt variante chinezești mecanice sau tip cuarț, iar designul este relativ standard.
Deși nu e un brand foarte cunoscut, prețurileceasurilor Santa Barbara Polo variază de la 160 până la 900 RON.
2. Q&Q
În 1976 ia naștere brandul Q&Q, al cărei misiuni este acela de a oferi unceas de calitate și încredere, cu precizie japoneză. Din 2008, Q&Q face parte din Grupul Citizen și oferă colecții de ceasuri la prețuri accesibile tuturor, oriunde în lume.
Numele mărcii se referă la „Calitate și cantitate” și combină aceste aspecte pentru produce ceasuri de calitate, fiabile, în cantități potrivite pentru întreaga lume, folosind măiestria japoneză.
Ceasurile Q&Q se remarcă prin carcasă din aliaj, titan, plastic sau oțel inoxidabil; rezistență la apă; brățară sau curea din diverse materiale și mecanism cu cuarț. Prețurile pornesc de la 100 RON și pot ajunge până la 400 RON.
1. Casio
Casio este una dintre cele mai mari și mai de încredere companii electronice japoneze din lume. De-a lungul anilor, marca a dezvoltat noi ceasuri cu modele și tehnologii interesante.
Casio Computer Co., Ltd. a fost fondată în 1946 în Tokyo, Japonia, de către inginerul Kashio Seisakujo. În anii ‘90, compania a început să producă ceasuri (primele ceasuri digitale produse în serie din lume), fiind printre pionierii ceasurilor cu mecanism din cristal de cuarț.
Ceasurile Casio sunt accesibile, fiind unele dintre cele mai bune în calitate și design în comparație cu omologii lor din aceeași gamă de prețuri. Seria lor G-Shock este extrem de populară în rândul sportivilor și personalului militar datorită durabilității, rezistenței la șocuri și altor funcții complexe.
Prețurile ceasurilor Casio încep de la aproximativ 100 RON, ele evoluând în funcție de funcție de caracteristicile și funcțiile suplimentare.
Concluzie
Indiferent de ce alegi, conceptul de brand accesibil este relativ. Alegerea brandului trebuie să se realizeze în funcție de bugetul de care dispui, precum și de funcțiile și caracteristicile dorite pentru ceas.