Top 11 Cele mai bune marci de laptopuri
Top 11 Cele mai bune marci de laptopuri
1. Asus (88/100)
Asus a urcat in cele din urma la varf pentru a revendica coroana pentru cele mai bune marci de laptopuri. Dupa ani de zile de a impinge caracteristici inovatoare si riscante, impachetate in cele mai glorioase modele pe care le-am vazut, totul a dat in sfarsit rezultatele. Compania a dorit practic sa creeze laptop-uri cu afisaje cu ecran dublu si laptop-uri de gaming super puternice.
2. Dell (85/100)
Revolutionar – acesta este cuvantul care ne vine in minte atunci cand ne gandim la Dell. Gigantul tehnologic din Texas a fost pionierul afisajului pe patru fete, fara rame, cu populara sa gama XPS. Acel ochi pentru inovatie a ajutat-o sa propulseze Dell pe locul doi si ar putea potential sa catapulteze compania pe primul loc.
3. HP (82/100)
Castigatorul raportului nostru din 2019, HP a scazut cateva locuri in acest an, dupa ce a dezamagit la asistenta tehnica. HP vinde unele dintre cele mai bune laptop-uri din mai multe categorii – premium, business si gaming – dar optiunile bugetare slabe cantaresc scorurile sale de evaluare.
4. MSI (78/100)
MSI s-a propulsat pe deplin pe locul 5 in topul celor mai bune marci de laptopuri. Compania nu numai ca si-a imbunatatit laptopurile pentru jocuri, dar si-a extins selectia si a reconfigurat designul laptopurilor sale de baza.
5. Lenovo (77/100)
Lenovo si-a mentinut locul 5 in acest an datorita unei selectii largi de optiuni si a catorva produse fiabile – in special linia sa de laptopuri ThinkPad. Cumva, compania a reusit sa imbunatateasca performanta a ceea ce era deja unul dintre cele mai bun laptopuri de afaceri pe care il puteti cumpara. Dar, luand in considerare inovatia prea mica, compania nu a crescut mai mult in randuri.
6. Acer (76/100)
Acer s-a dovedit a fi un competitor serios in acest an, creeand unele statii de lucru de top pentru performanta generala datorita specificatiilor puternice. Cu toate acestea, compania nu a putut scapa de locul sase din cauza gigantului tehnologic din Taiwan care a fost tarat in jos de o serie de oferte de produse mediocre.
7. Razer (76/100)
Raportul pentru cele mai bune marci de laptopuri din acest an il gaseste pe Razer din nou la egalitate pentru locul sapte. Dar nu pentru mult timp. Compania continua sa creeze laptop-uri superbe, cu o multime caracteristici puternice. Razer’s a inceput, de asemenea, sa-si extinda orizontul, vizand profesionistii creativi cu laptopuri la fel de tentante ca laptopurile sale de jocuri.
8. Samsung (75/100)
Samsung a aparut dupa o revenire incredibila, trecand de pe ultimul loc in cele mai bune si cele mai rele marci din 2019 la locul 8 in acest an. Compania are inca multe imbunatatiri pe care le poate face compania, in special in ceea ce priveste extinderea catalogului lor, dar Samsung ne-a impresionat cu design-urile indraznete si colorate ale ultimelor lor laptopuri.
9. Alienware (75/100)
Cel de-al doilea an al Alienware, prezentat in cele mai bune marci de laptopuri, il scade de pe locul patru. Gasim marca in mijlocul unei tranzitii, spunandu-ne adio de la designul Epic in favoarea noului design Legend, care este o abordare evoluata a temei intergalactice a companiei. Ne asteptam la lucruri grozave de la Alienware pana in 2021 si credem ca o revenire este iminenta.
10. Apple (73/100)
Apple a fost al treilea cel mai slab brand al nostru in topul cu cele mai bune marci de laptopuri 2019 si anul acesta, gigantul tehnologic din Cupertino este al doilea cel mai rau brand dupa Microsoft. Ceea ce a contribuit la clasarea inferioara a Apple este rezultatele sale mixte in raportul nostru de asistenta tehnica pentru telefon si lipsa de oferte diverse pentru consumatorii atenti la buget – este greu sa gasiti un laptop Apple la un pret accesibil.
In acelasi timp, intelegem ca Apple este un brand de lux, asa ca, desi este posibil ca Apple sa nu poata satisface toti fanii sai, gigantul tehnologic din Cupertino poate sa se ridice in fruntea rangului prin introducerea de noi optiuni de design si asumarea mai multor riscuri din punct de vedere al inovatiei.
11. Microsoft (70/100)
Ocupand ultimul loc in topul cu cele mai bune marci de laptopuri , Microsoft a avut un an linistit cand separati produsele pe care le-a lansat de cele pe care le-a anuntat. Noua adaugire la gama sa de laptopuri / tablete, Surface Pro X, a dezamagit, in timp ce modelele mai vechi au fost in mare parte neschimbate fata de versiunile anterioare. Exista mai multe produse interesante care vin in 2021 si nu numai.
Cum evaluam cele mai bune marci de laptopuri
Fiecarei marci de laptopuri i se atribuie un scor pe baza unei scari de 100 de puncte. Punctele sunt acordate in cinci categorii: proiectare, recenzii, asistenta tehnica / garantie, inovatie si valoare si selectie. Iata ce inseamna fiecare.
Cum evaluam cele mai bune marci de laptopuri
Recenzii (40 de puncte): Cel mai important aspect al oricarei marci este calitatea produselor sale. Pentru a determina scorul categoriei de recenzii ale unei companii, am folosit evaluarile pe care le-am acordat laptopurilor sale. Am luat ratingul mediu al laptopului pentru fiecare marca (ratele JICO pe o scara de la 1 la 5), am transformat ratingul mediu la o scara de 40 de puncte si apoi am adaugat un bonus de 0,75 puncte pentru fiecare premiu Editors ‘Choice.
Design (15 puncte): Vom judeca absolut un notebook dupa capacul sau – si laturile, puntea, rama si baza. Desi nu exista doua notebook-uri care arata exact la fel, fiecare marca are un limbaj de proiectare care trece peste liniile sale de produse.
Brand Recenzii (40) Design (15) Suport (20) Inovatie (10) Pret (15) Total (100) Asus 36 15 13 10 14 88 Dell 36 12 14 9 14 85 HP 33 14 12 9 14 82 MSI 34 13 12 8 11 78 Lenovo 31 12 14 6 14 77 Acer 31 11 11 9 14 76 Razer 33 12 18 6 7 76 Samsung 31 14 14 8 8 75 Alienware 33 13 15 7 7 75 Apple 33 11 17 6 6 73 Microsoft 31 11 15 4 9 70 Tabel: Cum evaluam cele mai bune marci de laptopuri
Suport tehnic si garantie (20 de puncte): Cand cumparati un laptop, doriti sa stiti ca producatorul va sta in spatele masinii respective si va va ajuta cu probleme tehnice. Bazam scorul acestei categorii in primul rand pe evaluarile de la Showdown-ul nostru anual de asistenta tehnica, in care mergem sub acoperire si punem intrebari tuturor companiilor, utilizand canalele lor de telefon, web si social. Cu toate acestea, 2 din cele 20 de puncte au fost acordate pe baza calitatii acoperirii standard a garantiei companiei.
Inovatie (10 puncte): Piata laptopurilor se misca rapid. Pentru categoria Inovatie, am acordat puncte pe baza capacitatii marcii de a avansa piata prin implementarea sau dezvoltarea de noi tehnologii, precum si prin asumarea riscurilor.
Valoare si selectie (15 puncte): Cate tipuri diferite de producatori se adreseaza cumparatorilor? Pentru aceasta categorie, am acordat puncte pentru oferirea unei game largi de tipuri de laptopuri (buget, afaceri, jocuri etc.) si pentru oferirea de preturi agresive.