Pagina prinicipala » Blog Cum alegi cele mai bune calculator de tip desktop pc? Recomandat! Ghid cumparaturi Cum alegi cele mai bune calculator de tip desktop pc? 307 Vizualizari Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai: Save Saved Removed 0
Intrebarea “care este cel mai bun desktop PC” existent pe piata, este o intrebare a carei raspuns poate fi destul de ambiguu. Computerul perfect este cel care se incadreaza cat mai bine cu stilul de viata cat si cu scopul pentru care utilizatorii vor achizitiona un astfel de dispozitiv. De fiecare data, alegerea unui calculator se face cu o serie de compromisuri: fie legate de performanta, functionalitate, fie de buget si chiar de greutatea PC-ului. La ce esti dispus sa renunti in detrimentul altei caracterisitici, cum stii ca vei achizitiona calculatorul care sa iti satisfaca nevoile, ce brand sa alegi si mai ales care sunt componentele cele mai bune pentru cel mai bun desktop PC, afli in continuarea articolului. Speram ca informatiile de mai jos sa te ajute sa identifici caracteristicile de care ai nevoie si este recomandat sa tii cont de asta, mai ales daca dispui de un buget limitat. Uneori un desktop prea performant iti poate da batai de cap, la fel cum se poate intampla sa cumperi unul cu specificatii slabe si sa realizezi ca nu iti poate acoperi nevoile.
Tipul de stocare a informatiei pentru cel mai bun pc
Memoria RAM joaca un rol important asupra intregului sistem de desktop. Indiferent de performanta procesorului si a placii video, acestea devin inutile daca nu dispui de cel putin 2 GB de memorie RAM.
Atunci cand ai nevoie de un hard disk bun, este esential sa tii cont de cativa factori care sa te ajute sa faci alegerea potrivita. Si pentru ca piata in acest domeniu, este in continua dezvoltare, este bine sa te axezi pentru inceput, pe nevoile tale, ca sa fii sigur ca vei investi suma corecta.
Principalii factori de care sa tii cont, dupa ce ai stabilit gradul tau de nevoie, sunt legate de tipul hard-disk-ului, de tehnologia prin care este produs, de capacitatea sa de stocare, cat si de conectorii sai.
Tipuri de hard-disk-urilor pot fi de doua feluri: externi si interni.
Hard disk-ul intern este defapt componenta de baza a calculatorului, si atunci cand alegi modelul este bine sa ai in vedere in primul rand dimensiunea acestuia, care ar trebui sa se incadreze perfect in slotul special, fara sa mai ai nevoie de adaptoare aditionale. Din punct de vedere a greutatii, aceasta este o caracteristica mai putin importanta, insa este demn de luat in seama atunci cand alegi un hard disk pentru acele calculatoare portabile.
Hard disk-ul extern este cel care aduce adaos de stocare, care se poate folosi pe mai multe device-uri. Acestea pot fi compatibile cu unele modele de calculatoare, sunt construite cu o carcasa de plastic sau metalica, si sunt portabile. Adesea, au un pret mai mare fata de cele interne, insa valoarea lor conteaza foarte mult si de capacitatea de stocare.
In functie de tehnologia prin care sunt realizate, hard disk-urile se pot clasifica in 4 tipuri, precum: HDD, SSD, SAS sau hibrid.
HDD-urile, sunt cele mai vechi si cele mai utilizate de asemenea, au un pret accesibil, pot dispune de o capacitate mare de stocare, insa produc mai mult zgomot, au un consum mai mare de energie, ruleaza cu o viteza mai mica de transfer si nu sunt cele mai rezistente, atunci cand vine vorba despre factori precum: temperaturi inalte sau socuri.
SDD-urile sunt variantele imbunatatite a primei variante si pot fi optiunea mai potrivita, datorita faptului ca ofera viteze mai mari de transfer, consuma cu mult mai putina enrgie, rezista la factori de orice fel si produc un zgomot mai redus. Acestea sunt proiectate pentru jocuri sau aplicatii mai complexe si au preturi ceva mai ridicate. Sunt tot mai apreciate de utilizatori, iar producatorii folosesc tehnologii din ce in ce mai avansate pentru a le imbunatati.
Hard disk-urile hibrid, este din aceasi familie su SSD-urile, si putem spune ca sunt variantele mai performante ale acestora. Cu siguranta sunt variantele pe care orice utilizator si le-ar dori, insa datorita performantelor ridicate de care dau dovada, preturile nu sunt chiar accesibile pentru orice buzunar, valoarea lor fiind de cele mai multe ori exorbitanta.
Capacitate de stocare a hard disk-urilor se structureaza pe trei categorii:
capacitate mica, cu 1GB ajungand pana la 500 GB;
capacitate medie, cu 1TB pana la 3TB;
capacitate mare, cu 4TB si putand sa ajunga chiar si pana la 16TB;
Pentru ca pretul unui had disk este influentat in primul rand de capacitatea de stocare, atunci cand nu iti permiti cele mai mari, poti opta pentru o capacitate SSD mai mica si pentru un hard disk extern cu capacitate mare, impreuna acestea putand oferi spatii de stocare destul de mari.
Din punct de vedere a conectorilor, trebuie sa ai grija la interfata hard disk-urilor, care ar trebui sa fie compatibila cu calculatorul tau. Hard disk-urile interne au o conexiune SATA, un model proiectat mai mult pentru servere pentru ca asigura viteze mari de transfer, iar SSD-urile performante dispun de interfata mai avansata, precum PCle AHCI ori NVME, insa la fel acestea trebuie sa fie compatibile cu calculatorul tau. Hard disk-urile portabile au conexiuni cu porturi USB 2.0 sau 3.0.
Placa video.
Placa video este conectata la placa de baza a sistemului si este cea care genereaza imaginile ecranului. Aceasta este importanta, daca iti doresti imagini clare si reale, mai cu seama atunci cand cauti un calculator pentru gaming. Placa video este considerata componenta secundara procesorului si pot fi integrata sau dedicata.
Cea mai buna placa video, accesibila oricarui buzunar, este din seria nvidia geforce gtx 1030 . Aceasta are un pret sub 500 de lei si ofera calitate in imagini redate clar. In general, utilizatorii aleg placi de baza de la nvidia geforce, acestea fiind cele mai performante de pe piata, la ora actuala. Cel mai scump model, dar si cel mai performant este placa video nvidia geforce GTX 1660 Super, facand parte din lista cu top 5 cele mai bune si performante componente de acest fel.
Unitatea optica pentru cel mai bun pc
Unitatea optica externa este aleasa de catre utilizatori, atunci cand acestia au nevoie de acces rapid la citirea si umplerea unui CD/DVD. Aceasta este tot mai apreciata in ultimul timp, pentru ca ofera stocari mai rapide a datelor, precum documente, fotografii, filme sau videoclipuri si se pot transfera mai usor de pe calculator desktop intr-un laptop, spre exemplu.
Exista si varianta stocarii cu stick de tip USB, insa unitatile optice raman solutiile mai viabile cat si mai utilizate.
Unitatea optica poate fi externa sau interna, cea externa conecatndu-se cu PC-ul cu ajutorul cablurilor de tip USB.
Cand trebuie sa alegi unitatea optica externa, trebuie sa tii cont de compatibilitatea cu sistemul de operare a sistemului, iar daca iti doresti performante trebuie sa ai in vedere caracteristici precum: viteza de citire si scriere, de tip CD, DVD sau Blue-Ray. Vitezele de stocare pot fi de pana la 48 x in cazul CD-urilor, de 16x la DVD-uri, iar la Blue-Ray de pana la 12 x.
Capacitatea memoriei pentru cel mai bun pc
Calculatorul dispune de o memorie RAM, care este practic cea care lucreaza direct cu procesorul, indiferent ca rulezi aplicatii, programe, fotografii, jocuri, video-uri, etc. Acestea nu pot functiona direct de pe hard disk, nici chiar in cazul in care o pagina este incarcata de browser in RAM. Absolut toate datele stocate vor fi in RAM, iar la pornirea sistemului, sistemul de operare urca in RAM absolut toate uneltele: folderele, meniul de start, poza de desktop, programele, etc.
In plus, calculatorul va merge mult mai rapid, daca dispune de un tip de stocare mare, iar daca acesta este prea mic, rularea va fi lenta, din toate punctele de vedere.
Capacitatea memoriei RAM, se masoara in gigabiti, GB, si cu cat aceasta este mai mare, cu atat vor incapea mai multe date iar sistemul va functiona mai bine. De asemnea, exista placute individuale de memorie, care pot avea capacitati ce pot porni de la 128, 256, 512 MB ori de 1, 2, 4, 8, sau 16 GB.
Memoria RAM are o viteza de incarcare si descarcare, care se numeste frecventa si care se masoara in MHz, megahertzi. Frecventa unei memorii RAM se sincronizeaza cu procesorul si cu placa de baza, poate fi de 800 MHz, 1066 MHz si poate ajunge pana la 4266 MHz, in cazul memoriilor de tip DDR4.
Tipuri de procesoare pentru cel mai bun pc
Procesorul este cea mai importanta componenta a unui calculator si este responsabil de toate functiile pe care utilizatorul le foloseste, indiferent de tipul acestora. In plus, procesorul este cel care determina si pretul de achizitie a unui computer sau laptop, iar in functie de performantele acestuia depind si celelalte componente.
Exista doua tipuri de procesoare, din care poti alege: AMD sau Intel, cel de-al doilea fiind mai des intalnit la calculatoare.
Un element important pe care trebuie sa il ai in vedere, atunci cand alegi un procesor pentru calculator, este numarul de nuclee de care dispune. Desi nu pare atat de important, trebuie sa stii ca acestea pot face diferenta intre un procesor performant si unul mai slab, care va rula greoi. In prezent, procesoarele dispun de un numar de nuclee de la 2 si pana la 8. Procesoarele Intel i3 si Intel Core i5 sunt cele care adesea dispun de 2 sau 4 nuclee, iar de 6 si 8 nuclee se intalnesc la tipul de procesor Intel Core i7 si la i9. Insa, numarul de nuclee, nu este singura diferenta intre tipurile de procesoare, frecventa, memoria cache, etc, fiind de asemenea importante.
Procesor Intel Core I3
Procesoarele i3, sunt componentele cele mai accesibile ca pret si sunt incorporate laptopurilor si calculatoarelor cu buger redus. Aceste tipuri de procesoare, sunt singurele care au ramas in faza de dual core, celelate fiind quad-core, beneficiaza de tehnologia Turbo Boost si au un cache cuprins intre 3 si 4 MB. Desi au un consum scazut de energie, acestea pierd destul de mult la capitolul performanta.
Procesor Intel Core I5
Procesorul Intel Core i5-urile este varianta cea mai aleasa de utilizatori, datorita faptului ca sunt si accesibile ca pret dar si pentru ca prezinta performante destul de bune. Functioneaza perfect si pentru gaming, insa nu si pentru cele foarte complexe. De asemenea si ele functioneaza cu functia Turbo Boost.
Procesor Intel Core i7
Procesoarele i7 pot fi si duale si quard, iar un lucru la care trebuie sa fii atent atunci cand alegi acest tip de procesor, este la litera cu care se termina seria. Spre exemplu, seriile care se termina cu litera “M” sunt dual ore, iar cele care au terminatia “QM” vor fi quard core. Aceste procesoare sunt mai complexe, ruleaza excelent in orice functie, aplicatie sau joc si folosesc tehnologii mai avansate, precum: Turboo Boost, Hyper Threading, AE5, Ultra Low Voltaje, etc.
Seria de procesoare i9 , sunt cele mai noi procesoare lansate pe piata de Intel, si prezinta performante ridicate. Sunt destul de scumpe, insa pentru cei care au nevoie de performante si isi permit o asemenea dotare pentru calculator, acestea sunt optiunea ideala.
Daca te intrebi care sunt cele mai performante procesoare, atunci ar trebui sa stii ca in momentul de fata concurenta se tine intre Ryzen 7 1800X de la AMD si puternicul Intel care vine cu i9-6900K. Evident, preturile depasesc 1000 de euro pentru ambii producatori, insa performantele si randamentul vor fi pe masura pretului platit.
Numarul de nuclee este mai important decat ai tinde sa acorzi atentie, iar pana in prezent procesoarele dispun de 2 si pana la 8 nuclee. Cu cat numarul de nuclee este mai mare, cu atat un procesor va procesa informatia mai rapid si mai eficient.
Viteza unui procesor se masoara in GHz si vorbim aici de numarul de impulsuri( cateva miliarde) pe care procesorul le primeste pe secunda. Pentru o viteza de 2 GHz, se vor efectua 2 miliarde de impulsuri pe secunda, iar valorile cresc odata cu un numar mai mare de GHz. Pentru ca viteza lucreaza direct cu numarul de nuclee, trebuie sa fii atent la acest aspect, pentru ca spre exemplu, un procesor cu 2 nuclee si cu o frecventa de 3 GHz poate sa fie mai slab de cat un procesor cu 4 nuclee dar cu o frecventa de 2.2 GHz si trebuie sa stii ca unele aplicatii nu sunt capabile sa ruleze corect cele 4 nuclee ale procesorului. Daca ai nevoie de un procesor performant, pentru diverse planuri, este recomandat sa te consulti cu un specialist, in ceea ce priveste procesorul, pentru a intelege mai bine ce anume cauti si cum sa alegi corect.
AMD si Intel sunt adevarati competitori, cand vine vorba despre procesoare. AMD a dominat piata pentru o perioada, cu procesoarele din a treia generatie, reprezentate de tipul de procesor AMD Ryzen 5. Intel a lansat nu de mult timp procesoarele Core i9, cu o noua generatie a arhitecturii Coffe Lake. Preturile pentru ambele marci, sunt destul de ridicate pentru ultimile aparitii, insa si performantele sunt pe masura. Diferente prea mari nu sunt intre ele, Intel cat si AMD, au in principiu aceleasi caracteristici.
Sistemele de operare pentru cel mai bun desktop pc
Sistemul de operare, prescurtat OS, este in esenta, un ansamblu de programe care au responsabilitatea de a gestinona, monitoriza si facilita accesul la resursele de care dispune un calculator. Este practic, cel care dirijeaza toate functiile si aplicatiile de care un pc poate dispune si care ruleaza pe acesta. Pe piata, exista mai multe variante disponibile, insa nu toate sunt atat de apreciate sau cunoscute. Principalii competitori, in sisteme de operare sunt Windows, Linux, sau MacOS.
Windows.
Este liderul pe piata sistemelor de operare, avand nu mai putin de 1,5 miliarde de utilizatori din lumea intreaga si ruland la o capacitate de 90% din dispozitivele de tip desktop. Asadar, este cel mai des utilizat sistem de operare, preferat atat de utilizatori cat si de producatori, datorita interfatelor simple si intuitive, adaptate in aproape orice limba.
Ultima varianta, Windows 10, a fost lansata la sfarsitul anului 2015, insa exista update-uri ale versiunii, astazi putand fi disponibila si varianta Windows Home 10, care poate rula pe o varietate larga de softuri compatibile.
Desi este cea mai des intalnita versiune de sistem de operare, Windows are si ceva dezavantaje, pe care insa utilizatorii tind sa le ignore, in favoarea interfatei prietenoase de care da dovada. Sistemul de operare Windows, este mai predispus la virusi, face fata mai greu daca device-ul are memoria RAM mica si se cer costuri suplimentare, daca vrei sa beneficiezi de actualizari cu softuri licentiate.
Linux.
Sistemul de operare Linux, a aparut in a doua jumatate a anului 1991. Acesta este gratuit si majoritatea aplicatiilor necesare pentru rulare nu necesita costuri suplimentare. Este un sistem de operare care castiga tot mai mult teren, in ultimul timp, acesta fiind fiabil, nu se blocheaza, ofera un grad mare de securitate a datelor si poate fi personalizat dupa bunul plac. Dezavantajul pe care il aduce fata de Windows, este ca nu sunt disponibile la fel de multe aplicatii si jocuri care sa ii fie compatibile, iar driverele si programele pe care le implica, sunt mai greu de instalat. De asemenea, uneori este nevoie de conexiune la internet pentru a solutiona diverse probleme si nu are o interfata la fel de usoara precum cea a clasicului Windows.
In plus, Linux este ajutat sa functioneze si de alte platforme, cele mai cunoscute dintre acestea fiind: Ubuntu, Knoppix, Rogentos, etc.
MacOs.
Este sistemul de operare care functioneaza doar pe dispozitiviele produse de Apple.
MacOs este apreciat pentru usurinta in utilizare, pentru aplicatiile utile preinstalate, pentru securitatea si confindetialitatea la nivel inalt, cat si pentru tehnologiile de ultima generatie folosite. In plus, MacOS ofera si persoanelor cu dizabilitati optiunea de a folosi un dispozitiv, prin intermediul aplicatiilor si programelor special programate, in acest sens.
Cea mai noua versiune a fost instalata in 2020 si este vorba despre MacOS Mojave, care vine preinstalat la device-urile Apple, iar toate update-urile pentru sistem se fac in mod gratuit. De asemenea, MacOs dispune de aplicatii si functii ce pot fi instalate in mod gratuit, alese dintr-o varietate larga de posibilitati.
Ce tip de stocare are cel mai bun pc?
Daca vrei sa afli cat de importanta este capacitatea de stocare, imagineaza-ti cum ar fi daca executarea fiecarei comenzi date calculatorului, sa se faca instant, la secunda. Cam asta inseamna o capacitate mare de stocare. Toti utilizatorii isi doresc pentru pc-urile lor un SSD, pentru ca acestea sunt mai performante, au capacitati mai mari de stocare a datelor si drept urmare ofera viteze mai mari de raspuns. Orice ai face la un computer, indiferent ca deschizi o aplicatie sau o pagina web, cu cat capacitatea de stocare este mai mare cu atat raspunsul va fi mai prompt.
Astazi, pe piata se gasesc SSD-uri de la 20 GB si pot ajunge pana la 1 TB. Bineinteles, preturile cresc odata cu valoarea capacitatii, cele mai scumpe si performante SSD-uri fiind cele de 1 TB.
SSD-urile cu capacitate mare, sunt mai cu seama importante pentru acei utilizatori care vor un computer cu reactii rapide in gaming. PC-urile destinate gaming-ului au in general cele mai mari capacitati de stocare si ofera posibilitatea de atasare a unui hard disk extern. Despre tipurile de hard disk-uri si capacitatile lor de stocare, am discutat deja mai sus, insa optiunea cea mai performanta este clar, un SSD.
Ce tip de sistem aleg? All in one pc, desktop pc sau mini pc?
All-in-one, presupune componentele de hardware integrate in monitorul acestuia, fara a mai fi nevoie de unitate centrala. Astfel de sisteme, au chiar si boxele incorporate in monitor, si tot ce iti trebuie pentru utilizarea acestuia sunt mouse-ul si tastatura. Evident, avantajele principale al calculatoarelor all-in-one, sunt spatiul redus pe care il ocupa, lipsa firelor cat si zgomotului aproape inexistent. In schimb, pe cat de practice sunt pe atat de limitata este posibilitatea de a face upgrade-uri si in plus preturile pentru astfel de dispozitive sunt destul de mari.
Mini PC-urile sunt achizitionate in special de cei care au nevoie de performanta si este o alternativa a sistemului desktop. Un astfel de sistem este potrivit pentru cei care isi doresc un PC de dimensiuni mici, iar mini-pc-urile sunt solutiile ideale si pentru cei care vor un dispozitiv portabil. Acesta consuma putina energie si preturile lor sunt destul de apropiate de cele ale unui computer clasic. In ceea ce privesc specificatiile tehnice, aceste sisteme se aseamana destul de bine cu laptopurile si ajung la performante similare.
Pe piata, exista doua tipuri de astfel de dispozitive: modele complete si modele care au doar carcasa, placa de baza si procesor cu placa cu memorie video incorporata si sursa pentru alimentare electrica. Pentru al doilea model, va trebui sa cumperi separat( daca nu dispui de ele) componentele ce tin de memoria RAM si dispozitivul de stocare.
Ambele modele au optiuni de conectivitate, includ porturi USB, insa nu au incluse tastatura si mouse-ul, pe care va trebui sa le achizitionezi separat.
Desktop-urile nu mai au nevoie de nici o prezentare. In acest articol afli tot ce trebuie sa stii, atunci cand intentionezi sa achizitionezi unul. Un sistem desktop este optiunea clasica, mai accesibila si mai preferata de toti utilizatorii. Au un pret bun, in functie de specificatiile dorite, sunt disponibile pentru toate tipurile de buget, iar alegerea unui asemenea sistem, se face strict pe baza nevoilor fiecaruia, cat si pe baza scopului pentru care se doreste un astfel de device.
Ce brand aleg pentru cel mai bun pc desktop?
Cand spunem un PC de brand ne referim la producatori, care din fericire, in zilele noastre, sunt cu zecile, astfel incat alegerea unuia ofera posibilitati variate. Calculatoarele de brand ies in evidenta prin calitatea materialelor utilizate pentru constructia sistemelor, cat si prin calitatea si tehnologiile avansate folosite pentru componentele PC-ului. In plus, greutatea este unul din factorii care determina calitatea unui device de acest gen. Pe piata exista sute de modele chinezesti, care atrag prin greutati reduse, de sub 5 kg, iar utilizatorii din lipsa de informare, tind sa le aleaga, crezand ca sunt solutii viabilie. Trebuie sa stii ca, cu cat un PC are o greutate mai mare, cu atat calitatea acestuia va fi mai buna, o unitate de brand cantarind peste 8 kg.
Avantajele oferite de calculatoarele de brand sunt destul de multe, iar printre cele mai importante enumeram:
calitatea superioara a materialelor folosite pentru carcase;
componente interne performante, cu tehnologii avansate;
sursa de alimentare exacta cu specificatiile tehnice si cu protectie antisoc;
condensatori solizi pentru placile de baza;
usurinta in montare si demontare, cu sisteme inteligente, fara sa fie nevoie de ustensile;
garantii pentru produse;
upgrade-uri gratuite;
diversitate mare de aplicatii si programe compatibile;
preturi in raport cu specificatii;
posibilitatea de extindere a memoriei;
asigurarea service-ului in caz de defectiuni tehnice sau de sistem;
Exista mai multi factori pe care trebuie sa ii in calcul, atunci cand trebuie sa alegi un computer de la un anumit brand. Bugetul disponibil, gradul de performanta pe care il doresti cat si sistemul de operare pe care il preferi, sunt doar cateva dintre elementele importante, care pot face diferenta intre brand-uri. Pentru a iti face o idee, despre ce aleg utilizatorii cel mai frecvent, mai jos ai cateva date, privind numarul de unitati vandute, de catre cei mai importanti producatori, la ora actuala.
HP este liderul pe piata calculatoarelor, acestia vanzand in jur de 59 milioane de unitati, doar in anul 2019. HP este un grup american si domina piata cu o cota de piata de peste 35%, in corporatie facand parte si grupul Compaq.
Lenovo, in 2019 a vandut 54 milioane de unitati, fiind usor in scadere fata de 2018, clasificandu-se astfel pe locul 2 in preferintele utilizatorilor. Chinezii de la Lenovo sunt in colaborare si cu brad-ul german Medion Dell, care ar ocupa pozitia treia in clasament, cu 41 de milioane de unitati vandute, doar in anul 2019.
Apple a vandut 19 milioane de bucati de Mac-uri, acestia fiind in crestere cu 5 procente, datorita noilor lansari a modelelor iMac Pro si MacBook Pro.
Acer si ASUS, sunt codasi in clasament, acestia vanzand doar 17 milioane de unitati fiecare, semn ca utilizatorii cauta dispozitive puternice si performante, iar aceste doua brand-uri se axeaza mai mult pe device-uri accesibile mai usor, din punct de vedere a preturilor.
Sony, Panasonic, Toshiba sau Fujitsu sunt brand-urile mai slab alese de catre utilizatori, acestia impreuna au vandut in 2019 in jur de 49 milioane de PC-uri.
Unii dintre liderii pe piata si principalii competitori sunt HP SI Apple, acestia venind periodic cu imbunatatiri si upgrade-uri uimitoare.
Daca te intrebi unde sunt gigantii Samsung si LG, trebuie sa stii ca sunt brand-urile care ocupa locurile fruntase in categoria de device-uri portabile: laptopurile. Acestia se axeaza mai mult pe producerea de laptopuri performante si sunt lideri incontestabili pe piata, alaturi de Apple si HP.
Preturi si promotii calculator/desktop/ PC eMag
Cele mai bune promotii desktop PC le vei gasi pe Indiferent ca iti doresti un desktop PC all in one, pentru gaming sau un desktop PC complet, aici este locul unde ai posibilitatea sa le cumperi cu preturi speciale, prin prisma varietatilor de oferte desktop PC si mai ales le poti achizitiona in rate lunare, daca nu iti permiti sa achiti suma intreaga dintr-odata.
Un desktop PC ieftin poate fi achizitionat de aici incepand cu pretul de 500 de lei, pentru o unitate dual core, cu memorie DDR3 de 4 GB. Un astfel de sistem desktop este ideal pentru incepatorii care nu au nevoie de performante ridicate.
Desktop PC gaming pret. Pentru cei ce isi doresc desktop PC gaming ieftine, variantele disponibile au preturile de pornire de la 700 de lei, pentru sistemele care asigura gaming pentru jocuri cu cerinte scazute, iar un model mai performant, pentru gaming de profesionalisti va costa de la 10000 de lei in sus. Evident, un astfel de sistem desktop utilizeaza ultimile tehnologii, dispun de placi video si procesoare de ultima generatie, ca spre exemplu nVIDIA Geforce gtx 1050 si procesor AMD Ryzen 5 ori 9. De asemenea capacitatea de memorie RAM este de minim 32 GB pentru astfel de desktop-uri performante.
Preturile difera, in functie de cerintele pe care le vrei si in functie de brand si specificatii. Fiecare stie ce tip de calculator ii va satisface nevoile si fiecare isi va achizitina PC-ul care se incadreaza cu bugetul de care dispune. Evident, oricine isi doreste cele mai performante device-uri, insa pretul platit poate fi peste posibilitatile de care dispunem si prin urmare trebuie sa ne orientam spre modele mai accesibile, dar care din fericire pot oferi minimul de specificatii de care avem nevoie. Recomandam sa explorezi toate ofertele si modelele disponibile pe Aici poti alege intre cele mai cunoscute brand-uri, poti alege modele cu specificitii si preturi diferite si poti beneficia oricand de cele mai bune “desktop PC oferte”.
Acestea sunt elementele principale de care sa tii cont, atunci cand achizitionezi un desktop PC. Bineinteles, mai sunt si alte caracteristici care ar trebui studiate, inainte de a face alegerea unui model, insa in principiu, cele de mai sus, sunt cele mai importante, fara de care un desktop nu ar functiona, nu ar da randament si performate.