Deși compactitatea și consumul redus de energie trebuie adesea plătite prin „reducerea” performanței în comparație cu PC-urile staționare pe hardware de o clasă comparabilă, este capacitatea de a transporta cu ușurință un laptop și de a lucra cu el oriunde (chiar și pe o bancă de parc, chiar și pe drum în mașină) se împacă cu ea. Popularitatea a dus inevitabil la apariția unui număr imens de modele pe piață - de la netbook-uri compacte la „monștri” de jocuri gălăgioși, care, se întâmplă, necesită conectarea a două surse de alimentare în același timp pentru a-și utiliza pe deplin capacitățile. Vă prezentăm un rating al celor mai bune laptopuri din 2020 - pentru acasă, pentru serviciu, pentru jocuri.
Există întotdeauna ceva din care să alegeți - atât în funcție de necesități, cât și de buget. Mai mult decât atât, deja la egalitate cu companiile americane ale „primului link” (HP, Dell) sunt „asiatici de marcă” - ASUS, Acer, MSI și „pur chinezi” sunt deja izbucnitori din segmentul inferior - și dacă inițial sunt reprezentate în principal de Lenovo, acum puteți vedea deja pe laptopuri siglele la fel de familiare ale Huawei și Xiaomi. Și în mod tradițional, Apple se deosebește, „jucându-se” în propriul segment de laptopuri pe propriul sistem de operare. Când vine vorba de un laptop robust, non-kill, seria Panasonic Toughbook este încă prima care îmi vine în minte.
Deci, ce interesant avem anul acesta? Sa vedem.
Clasamentul celor mai bune laptopuri din 2020 - Top 10
Cele mai bune laptopuri accesibile pentru acasă 2020
Lenovo Ideapad L340 (15) Jocuri
Lenovo Ideapad L340 (15) Gaming ne deschide clasamentul celor mai bune laptop-uri din 2020. Desigur, „redarea” acestui laptop, deja în numele modelului, este foarte condiționată: chiar și în configurația de vârf, doar Nvidia GTX 1650 este instalat în acesta și în versiunea „laptop” a Max- P. Cu toate acestea, ținând cont de preț, restul hardware-ului de calcul este foarte interesant - procesorul i5-9300H (pentru modificarea pe care am ales-o) sau i7-9750H, 16 GB RAM (totuși, nu puteți pune a doua bară în un slot), SSD NVMe de 512 GB cu prezența unui compartiment obișnuit pentru o "spălare de fișiere" de 2, 5 inci, matrice IPS de 15, 6 inci cu rezoluție FullHD. Mai simplu spus, Lenovo a oferit în mod tradițional „o mulțime de laptopuri pentru câțiva bani”.
Având în vedere clasa de preț a laptopului, va trebui involuntar să vedeți unele dezavantaje în acesta, dar merită să vă plângeți despre ele? De exemplu, pentru acest „hardware” o baterie de 45 Wh este destul de adecvată și doar o acoperire de patruzeci și cinci la sută a spațiului de culoare NTSC de pe ecran nu va supăra designerii, care vor alege în continuare o clasă complet diferită de echipamente pentru munca lor. Rețineți că versiunea mai accesibilă cu „ay-cincea” este chiar mai preferabilă aici în timpul funcționării pe termen lung sub sarcină mare - „ay-șaptea” va începe deja să cadă în strangulare, pierzând performanța, în timp ce „ay-cincea” va continuați să lucrați la o frecvență normală.
Principalele avantaje:
Nu este o „umplutură” proastă pentru acest preț
Prezența unui compartiment pentru o unitate de 2,5 inci (în mai multe configurații este instalat inițial)
Minusuri:
Puține porturi USB
Ecran tipic de buget
Image
Acer Aspire 3
Și iată „angajatul de stat” de pe platforma hardware complet din „roșu”: locul al doilea în clasamentul celor mai bune laptopuri pe care le obținem este Acer Aspire 3 cu procesorul AMD Ryzen 7 3700U și placa video AMD Radeon 540X. Opțiunea nu trebuie numită opțiune de joc pentru hit-uri AAA noi, dar pentru sarcini tipice de laptop pentru casă, va avea suficientă performanță și autonomie: de exemplu, atunci când vizionați filme de bună calitate, bateria va fi suficientă pentru două benzi, și va înghiți multe file deschise ale browserului și nu va sufoca. În plus, există două sloturi pentru memorie RAM (standardul 8 GB din această configurație poate fi convertit în 16 GB într-un „canal dual”), există un compartiment de 2,5 inci pentru o „mașină de spălat fișiere” și un slot M.2 pentru Discuri NVMe - și obținem o ieșire plăcută, nu grea și care nu supraîncălzește laptopul la un preț frumos.
Cu excepția cazului în care matricea, desigur, ar dori să fie mai strălucitoare și cu unghiuri de vizualizare mai largi … dar atunci producătorul ar trebui să „taie” pe altceva.
Principalele avantaje:
Procesor decent în ceea ce privește eficiența și performanța energetică
Durată bună de viață a bateriei cu greutate redusă
Minusuri:
Matrice ieftină
Image
ASUS VivoBook 15
Pentru pachetul „complet roșu” cu aceeași placă video, dar un procesor Ryzen 5 3500U mai puțin puternic, ASUS va citi și mai mult. Cu toate acestea, puteți economisi și bani abandonând performanța cu o matrice IPS și alegând TN. Cu toate acestea, matricea IPS de la ASUS este mai interesantă decât de la Acer și, atunci când alegeți TN, decalajul dintre laptopuri devine și mai vizibil la același preț.
Să începem cu cel puțin o memorie RAM pe jumătate lipită: dacă Acer poate fi actualizat, atunci aici va trebui să vă mulțumiți cu ceea ce aveți. Căci nu are prea mult sens să schimbi bara de 4 GB dacă al doilea 4 GB se află chiar pe placa de bază. Laptopul este făcut subțire și ușor - dar, în consecință, temperaturile sub sarcină pot depăși deja 80 de grade datorită dimensiunii „reduse” a sistemului de răcire. Și, deși în ceea ce privește calitatea materialelor și manopera, pare încă puțin mai interesant decât Aspire 3, credem că simpatiile multor cumpărători vor fi în continuare de partea acestuia din urmă.
Principalele avantaje:
Capac metalic
Ecran decent (complet cu IPS)
Autonomie suficientă
Minusuri:
Al doilea canal de RAM lipit
Răcirea este limitată în mod vizibil de capacitățile sale
Image
HP 17-ca1033ur
Cu un buget limitat și conștientizarea faptului că un ecran de 15 inci nu este încă suficient pentru ca un laptop să funcționeze și să vizioneze videoclipuri, va trebui să sacrificați rezoluția FullHD, de exemplu. HP a ales această cale, utilizând o matrice mare cu o rezoluție de numai 1600x900 pixeli. Cu toate acestea, există o versiune și mai accesibilă, cu o matrice SVA (o caracteristică proprietară a bugetului HP - în principiu, poate fi comparată cu TN de la alți producători), care are o rezoluție de 1366x768.
Procesorul de aici este AMD Ryzen 3 3200U, căruia producătorul i-a „alocat” o bară de 8 GB. Al doilea slot pentru RAM rămâne gratuit, oferind o oarecare libertate de upgrade. De asemenea, este posibil (și merită) să adăugați un SSD 2 de 512 GB, un hard disk de 5 inci sau un SSD într-un compartiment gol. Adevărat, va trebui să vă bateți - capacul de acces poate fi îndepărtat complet și nu într-un mod foarte convenabil.
Principalele avantaje:
Capacitate de îmbunătățire
Răcire liniștită și eficientă în mod rezonabil
Ecran mare
Minusuri:
Matrix - nu FullHD, chiar și într-o versiune mai scumpă cu IPS
Acces incomod la stick-urile de memorie și compartimentul de unitate
Image
Cele mai bune laptopuri performante din 2020 - pentru muncă și joc
ASUS ROG G703GX-EV154T
Continuând clasamentul nostru cu cele mai bune laptop-uri în 2020, ASUS ROG G703GX-EV154T. Monstruosul serial „Chimera”, prezentat în 2017, nu a fost remarcat doar de leneși - de la premii internaționale (CES Innovation Awards, IF Design Award) până la cele interne („Time for Innovation - 2019”). Actualul flagship al liniei este deja decent superior în performanță față de seria prezentată inițial: procesorul i7-8750H cu șase nuclee nu va face apel decât dacă cei care cumpără fundamental un procesor de ultimă generație, chiar dacă diferența de performanță față de Intel este nu se remarcă în mod deosebit, dar placa grafică RTX 2080 este, orice s-ar putea spune, „plafonul” pentru laptopuri de până acum. Adăugați 16 GB RAM și un ecran IPS de 144 Hz - bine, cine va spune că acest lucru nu este suficient pentru jocurile FullHD moderne? Cu excepția cazului în care cei cărora le place să strige despre „nu 4K - nu jocuri”, deși este dificil să ne imaginăm un laptop care să „stăpânească” o astfel de rezoluție la 144 hertz. Rețineți că, în recenzii, a apărut și o modificare și mai puternică, care însă nu se află în prezent în catalogul site-ului oficial ASUS - cu un RTX 2080 și Core i9-8950HK cu 32 GB de „RAM” la bord. recenziile.
Actualizarea hardware nu s-a oprit doar la placa video - acum laptopul are o baterie crescută (96 W * h față de 71 W * h utilizate anterior - acest lucru este foarte util, având în vedere că laptopul vine cu „overclocking din fabrică”, și doar RTX 2080 „mănâncă” sub 200 W!), iar portul Ethernet a fost „overclockat” la viteza de 2,5 Gigabit. Un SSD NVMe pe jumătate de terabyte de la Samsung și un hard disk de 2,5 inci terabyte sunt responsabile pentru stocarea datelor (rețineți că producătorul este oarecum viclean în lista de caracteristici, indicând capacitatea totală a ambelor unități).Dar, în același timp, încă două sloturi M.2 2280 se „ascund” în el - puteți „încărca” un laptop cu SSD-uri rapide către globii oculari, chiar și în RAID0, obținând astfel o rată de schimb de date absolut prohibitivă.
Ce devine, în acest caz, involuntar interesant pentru toată lumea? Bineînțeles, deoarece această structură de 4, 7 kilograme este răcită. Bine. cu răcire, nu au dezamăgit - placa video poate fi menținută la temperaturi acceptabile sub 80 de grade, ceea ce cu o astfel de putere pentru un laptop poate fi considerat într-adevăr o realizare. Dar, de asemenea, cu sunetul inevitabil al unui luptător care merge după arzător: o astfel de răcire nu poate fi făcută în liniște, din păcate. Laptopul trebuie alimentat de două surse de alimentare cu o capacitate totală de 560 W, ceea ce nu este surprinzător având în vedere că în testele de stres „mănâncă” toate cele 320: desigur, poți face cu una, dar bateria nu se va mai încărca în mod normal.
Principalele avantaje:
Ecran de joc complet
Placă grafică de top pentru laptopuri în acest moment
Extensibilitate excelentă
Stabilitatea temperaturilor sub sarcină - este problematic să conduci un laptop în condiții de limitare
Minusuri:
Adăugați două surse de alimentare la masa deja considerabilă.
Urlă ventilatoarele de răcire
Image
DELL G7 17 7790
Ca răspuns al ASUS, am ales din gama Dell cu un procesor i9-9880H și o placă grafică GeForce RTX 2080 cu 16 GB RAM, prezentată anul trecut la CES. O combinație foarte interesantă, având în vedere că ecranul oferit de Dell în acest caz acceptă o rată de reîmprospătare de 144 Hz - acest lucru este mai mult decât în conformitate cu ideea unui laptop pentru jocuri în 2020. Mai mult, laptopul în sine este cu un kilogram și jumătate mai ușor decât Chimera și costă doar o sursă de alimentare de 180 de wați … Oprește-te, ce? Ei bine, da, producătorul a păstrat silențios că nu s-a folosit aici un RTX 2080 „cu drepturi depline”, ci versiunea pentru laptop „dezbrăcată” a lui Max-Q. Cu toate acestea, chiar și acum este destul de suficient - dar, desigur. „Rezerva pentru viitor” este mai mare pentru un 2080 cu drepturi depline. Însă monitorul 4K cu diagonala de 24 inci, oferit de Dell în lista de accesorii, amuză: deși este redabil pentru un card „laptop”, este sincer „greu”.
Cu toate acestea, ecranul încorporat este bun și, cu rezoluția sa FullHD, laptopul nu se lovește încă de posibilitățile „hardware”: luminos, cu un răspuns rapid și o acoperire sută la sută a spațiului de culoare sRGB. Grafica jocului va arăta grozav pe ea.
Ceea ce a avut un efect bun asupra „reducerii” poftei pentru hardware a fost autonomia: fără bateria sa de „greutate” de 60 W * h, laptopul, chiar și în jocuri, poate funcționa fără a se încărca până la două ore. Deși, inevitabil, îi va cuceri pe fani: nivelul de zgomot ajunge la 50 dB, ceea ce trebuie considerat un flagel inevitabil al laptopurilor pentru jocuri.
Principalele avantaje:
Ecran excelent în configurație de top
Dimensiuni și greutate acceptabile fără a fi nevoie de două surse de alimentare
Construcție frumoasă
Minusuri:
Carcasă complet din plastic
Răcire zgomotoasă
Image
ASUS TUF Gaming A15 FX506IV-HN326T
Apropo de laptopurile puternice din 2020, nu pot să nu vreau să mă distrag de la combinația deja bine hrănită Intel + Nvidia, mai ales având în vedere că procesoarele AMD „proaspete” au devenit cu adevărat destul de interesante și nu numai din punct de vedere al prețului, dar și în performanță. Ei bine, iată un nou ASUS, asamblat pe un Ryzen 7 4800H cu opt nuclee: doar modelul 2020 (procesorul celei mai recente arhitecturi Zen 2 a fost pus în vânzare abia în ianuarie), care, în plus, cu combinația sa de preț și capabilități, se poate califica pentru statutul de succes al vânzărilor.
La urma urmei, procesorul „agil” a fost condimentat cu încă 16 gigaocteți de DDR4-3200 și o placă video RTX 2060 cu 6 GB de memorie proprie (și 2060 „nu este întrerupt”, care este sugerat de o putere de 230 de wați aprovizionare): aceasta este o combinație foarte echilibrată pentru jocurile FullHD, pe lângă un ecran de 144 Hz. Ecranul, desigur, arată imediat bugetul laptopului: este vizibil mai slab și mai puțin contrastant în comparație cu același Dell - dar comparați prețurile și apoi gândiți-vă: dacă în timpul jocului vă gândiți câte nits oferă ecranul și câte procente din sRGB acoperă, poate că nu este necesar să joci deja pe el?
Un alt pas înapoi de dragul cifrei râvnite „mai puțin de 100 de mii de ruble” a fost SSD-ul standard - o jumătate de terabyte (în configurația pe care am ales-o), ținând cont de dimensiunea jocurilor moderne, nu poate fi numită un volum mare. Dar aici au reușit să introducă o baterie de 90 de wați-oră, ceea ce vă va mulțumi foarte mult - la urma urmei, aceasta este puțin mai mică decât cea a mult mai voracei ASUS ROG G703GX-EV154T.
Un alt lucru frumos este puterea carcasei, parțial metalică: producătorul susține că a trecut testele MIL-STD-810H. Eh, ar avea un sistem de răcire puțin mai bun (deși proprietarii ghicesc repede să pună laptopul pe două cărți) - și noi, probabil, ținând cont de preț, calitate și raportul de performanță, i-am acorda locul al doilea în rating dintre cele mai bune laptopuri.
Principalele avantaje:
Performanță ridicată a jocurilor
Durată de viață a bateriei foarte bună
Corp de design suficient de compact și discret
Minusuri:
Calitatea medie a ecranului
Sistemul de răcire funcționează aproape de limita sa
Image
Cele mai bune laptopuri din 2020 cu un ecran de înaltă calitate - pentru editarea fotografiilor și videoclipurilor
Acer ConceptD 9 Pro
Amiralul seriei de design profesional ConceptD 9 Pro a intrat pe piață anul trecut după ce a fost prezentat la Berlin IFA 2019, dar a ajuns doar în Rusia. Deci, ce ne oferă pentru prețul unui sedan bugetar?
În primul rând, desigur, ecranul laptopului este important pentru lucrul cu materiale foto și video, grafică 2D și 3D. Aici este un „transformator” sensibil la atingere de 17 inci, de 3 inci, perfect pentru lucrul fin cu un stylus complet, cu o rezoluție 4K și o acoperire sută la sută a spațiului de culoare Adobe RGB: laptopul este gata de utilizare deja la calibrarea din fabrică și capacitatea de a se transforma într-o tabletă atunci când lucrați cu elemente grafice greu de subestimat.
Dar nu mai puțin decât software-ul aplicației are nevoie de hardware puternic care să poată gestiona sarcinile care îi sunt atribuite. Imediat este izbitor faptul că producătorul a folosit aici un accelerator video nu dintr-o clasă de jocuri, ca la modelele mai tinere ale liniei ConceptD, ci un card profesional Quadro RTX 5000 cu 16 GB de memorie video. Datorită acestui fapt, laptopul a primit certificarea ISV nu numai pentru software grafic, ci și pentru sistemele CAD de la Ansys și Autodesk, precum și de la Inventor și 3DS Max. Tot ceea ce placa video nu accelerează este „meditat” de procesorul i9-9980HK cu opt nuclee, căruia i s-au oferit 32 de gigaocteți de RAM și două unități în stare solidă, fiecare terabyte fiecare.
Nu este surprinzător faptul că, cu un astfel de „hardware”, un laptop de 4,5 kg nu se poate lăuda cu autonomie - conform producătorului, timpul său de funcționare nu depășește 2,5 ore. Unde să mergeți dacă consumul maxim de energie ajunge la 330 de wați? Dar, pe de altă parte, fără îndoială, acest laptop poate deveni într-adevăr o alternativă deplină la o stație de lucru profesională, deși are nevoie să caute în permanență o priză.
Dar ceea ce cu siguranță nu a fost posibil în acest laptop a fost tastatura: nu doar lipsită de un num-bloc, ci și stoarsă din lateral de touchpad. Tastele sale vor trebui să se obișnuiască, precum și lipsa unui suport pentru încheietura mâinii: tastatura este amplasată chiar la marginea de jos pentru a putea glisa ecranul înainte în unghi.
Principalele avantaje:
„Hardware” la nivelul unei stații de lucru profesionale
Zgomot de răcire moderat pentru o astfel de putere (și toate aceste wați sunt răcite de doar două „turbine”!)
Carcasă din aluminiu durabilă și de înaltă calitate
Capacitatea de a se transforma într-o tabletă grafică
Minusuri:
Tastatură incomodă
Autonomie redusă
Image
DELL Precision 7540
În comparație cu Acer, acest laptop de 15,6 inci, desigur, arată mai palid, dar costă și mai puțin, deși cu siguranță nu va dezamăgi din punct de vedere hardware - din întreaga linie în care chiar și Intel Xeon este oferit ca procesor (da, noi încă vorbim despre un laptop), am ales o modificare specifică cu un ecran 4K, o placă grafică profesională nVidia Quadro RTX 4000 (8 gigaocteți de memorie GDDR6 dedicată) și un procesor Intel Core i9-9880H: de acord, cu o diferență de preț cu Acer ConceptD 9 Pro, Dell pare a fi un concurent foarte interesant. Chiar și opțiunea cu Quadro RTX 5000 și Intel Xeon, deja în condiții egale cu Acer în ceea ce privește capacitățile, iese în mod competitiv în ceea ce privește prețul.Mai mult, este mult mai „transportabil” - laptopul cântărește mai puțin de 2 kilograme.
Ceea ce merită remarcat este faptul că laptopul a trecut cincisprezece teste conform standardului militar MIL-STD810G, inclusiv scăderea: pierderea în greutate nu a fost în detrimentul durabilității. Mai degrabă, nu veți trece testul de lucru cu un laptop, punându-l pe genunchi și lansând o aplicație care poate încărca efectiv placa video: foarte repede picioarele dvs. vor începe să se ardă iluzoriu, deși planul superior al carcasei va rămâne ușor cald. Da, laptopul nu este deosebit de „rece”: într-o carcasă subțire, a trebuit să sacrific o parte din performanțele sistemului de răcire.
Cu toate acestea, fără îndoială, acest model de laptop din actualul 2020 poate fi considerat pe bună dreptate unul dintre cele mai puternice și, în același timp, oferind o calitate excelentă a imaginii: este cu siguranță o stație de lucru cu drepturi depline pentru lucrul cu orice tip de informații grafice, editarea 4K video. Apropo, având în vedere cât spațiu este necesar pentru sursele video de înaltă rezoluție (ca să nu mai vorbim de lucrul cu videoclipuri RAW, care chiar și în videoclipurile scurte „mănâncă” unitatea de gigaocteți), acest laptop are două sloturi M.2 și chiar port SATA gratuit: în acesta pot fi utilizate până la trei SSD-uri.
Principalele avantaje:
Alegeți dintr-o mare varietate de configurații
Hardware puternic, inclusiv o placă grafică profesională
Pentru o astfel de „umplutură” dimensiune foarte compactă și greutate redusă
Caz robust
Minusuri:
Încălzire puternică de jos
Pentru lucrul cu grafica, este posibil ca diagonala să nu pară cea mai convenabilă
Image
ASUS Zenbook Pro Duo UX581GV-H2001T
Un alt flagship actual, de data aceasta de la ASUS. Privindu-l, vă amintiți imediat ConceptD 9 Pro: dar acest model a fost făcut și mai neobișnuit oferind … un ecran tactil suplimentar cu o rezoluție de 3840 × 1100 (!!!), situat deasupra tastaturii (murdar - și este la fel de incomod ca Acer).
De ce ai nevoie de un al doilea ecran? De fapt, ideea este foarte interesantă: vă permite să eliberați spațiul de lucru pe ecranul principal (15,6 inci, rezoluție 4K, OLED - ceea ce este neobișnuit în sine, acoperire 100% a spațiului de culoare DCI-P3, care este mai mult de 100% sRGB, dar mai puțin de 100% Adobe RGB), reducând comenzile virtuale. În Windows 10, al doilea ecran (și aici este deja doar IPS - totul nu este „ca oamenii”) este „vizibil” pentru sistem fără modificări și poate fi configurat cu ușurință în sistem atât ca unul suplimentar cât și ca o extensie a principalului, rezoluția cea mai totală este 3840 × 3260). Singurul păcat este că același „Windows” nu vă va permite să mutați bara de activități pe un ecran suplimentar - și exact acest lucru este necesar. Dar o vom repeta oricum: pentru software-ul aplicației, pentru care de obicei caută laptopuri puternice cu ecrane de înaltă calitate, această soluție este într-adevăr foarte convenabilă - de exemplu, în editorii video, cronologiile pot fi „aruncate” pe al doilea ecran.
Și ce zici de hardware-ul nostru? Totul este în regulă: procesor Intel Core i9-9980HK plus 32 gigaocteți de RAM, placă video NVIDIA GeForce RTX 2060 cu 6 GB memorie video. Desigur, în scenarii solicitante, pentru care nu jocurile sunt optimizate, ci cărțile profesionale din seria Quadro, Acer ConceptD 9 Pro sau Dell Precision 7540 vor lăsa decent Zenbook Pro Duo, dar nici performanțele sale nu vă vor dezamăgi.
Touchpad-ul s-a amuzat: acesta, situat în dreapta, a „mâncat” spațiul num-blocului, dar imediat ce apăsați tasta FN, doar tastele „virtuale” suplimentare încep să strălucească pe el. Dar este de așteptat că autonomia nu este fericită: nu uitați de sursa de alimentare de acasă. Unde să mergeți: capacitatea moderată a bateriei este un sacrificiu inevitabil pentru un corp subțire. De asemenea, este demn de remarcat faptul că nu ar trebui să luați o versiune cu o cantitate mică de memorie RAM, în speranța unui upgrade suplimentar: cipurile RAM sunt lipite direct pe placa de bază, nu puteți lua și schimba doar ornamentele, așa cum puteți Nu trebuie doar să mergi la Mordor.
Principalele avantaje:
Ecranul principal este excelent în luminozitate, contrast și unghiuri de vizualizare - ceea ce nu este surprinzător pentru OLED
Prezența celui de-al doilea ecran tactil este foarte convenabilă în aplicația software
Hardware puternic
Minusuri:
Pentru inconvenientul tastaturii, laptopul poate concura cu Acer ConceptD 9 Pro
RAM fără soldare
Image
La ce ar trebui să fii atent?
Ei bine, nimic fundamental nou în laptopuri nu a fost inventat până în 2020: recomandările generale pentru alegere, pe care le-am enumerat deja de mai multe ori, nu ar trebui repetate.
Dar ceea ce începe cu adevărat să intereseze anul acesta este apariția laptopurilor cu procesoare mobile de la AMD din generația Zen 2. Multă vreme, „roșul” nu a avut nimic de opus „albastrului” în domeniul soluțiilor performante. pentru laptopuri, dar acum piața este deja plină de concurență. Și acesta este doar un plus pentru noi - arăți, iar „albastrul” ne poate oferi ceva interesant, în timp ce linia mobilă a „zecimilor” Intel nu o trage, iar în noile modele de laptopuri, cipuri din generațiile a opta sau a noua continuă să fie utilizate în mod masiv, care sunt în special ceva nou procesoare și nu sunt inferioare.
Nu există modificări speciale în hardware-ul pentru jocuri pe partea din față: Nvidia GeForce RTX 2080 este în continuare cea mai puternică placă video disponibilă pentru laptopuri, deși cu consumul său de energie laptopurile cu greu pot fi considerate complet mobile. Până în prezent, AMD are doar RX Vega 64 „în top” - și nu mai este un tort conform standardelor actuale, iar modelele de laptopuri cu acesta pot fi numărate pe o singură mână.
Cumparaturi fericite!